Ulf Johansson portfolio

Ulf Johansson
Malmö
0761-40 47 40

Ulf Johansson

Har varit verksam som frilansande illustratör & grafisk formgivare sen tidigt åttiotal, mestadels kommersiellt inom reklam/information, men även gjort ett stort antal ideella och egna projekt. Började traditionellt med pensel, tusch och airbrush, för att numera mestadels jobba helt digitalt. Båda sätten funkar. De flesta metoder har ju sina för och nackdelar, lite beroende på hur man trivs att jobba och vad man vill uppnå. Arbetar främst i Illustrator, Photoshop och Indesign, och levererar i valfritt format via mail, dropbox, ftp t ex.

 

Har sedan starten nog hunnit jobba mig igenom de flesta större företagen i Sverige, åtminstone ett par gånger. Under de senaste åren framförallt inom två ganska skilda områden; teknisk illustration, manualer, ritningar osv, samt produktbilder för livsmedel – förpacknings och annonsmaterial mm. Har även fuskat en del med web-design och tidningslayout. Tar dock mer än gärna andra uppdrag, om inte annat för att variera kosten lite.

 

Kommer från början från Stockholm men har bott i Malmö i snart trettio år. Konstig känsla att man fortfarande kan se sig som Upplänning fast man levt större delen av sitt vuxna liv i Skåne. Trivs dock bra här nere. Det är ett mer avspänt tempo än jag minns i huvudstaden, och det jag saknar mest är faktiskt lite skog och skärgård. Är rätt bra på att bygga och paddla kajak, samt gillar utomhusaktiviteter och friluftsliv i allmänhet. Tillbringar således ganska många nätter i tält ute på någon ö i Blekinge eller västkusten.