Ulla Granqvist portfolio

Misshandelsrelation. Kvinnojouren. ÖPUlla GranqvistMisshandelsrelation. Kvinnojouren. ÖPMisshandelsrelation. Kvinnojouren. ÖP. Processen går långsamt. Långsamt mals självkänslan ner i relationen.
Ångest. Temabilaga. ÖPUlla GranqvistÅngest. Temabilaga. ÖPHur ska man hantera sin ångest. Temabilaga ÖP
VuxentröstUlla GranqvistVuxentröstBild till en artikel i ÖP om rökning. Att det är ett sätt för en vuxen att trösta sig.
Tänk om. Ulla GranqvistTänk om. Illustration och omslagsbild till tidningen Grus och Guld, JAK banken. Temat är omställning till förnyelsebar energi. Bort med fossila bränslen för att stoppa klimatförändringen.
Kön ger olika lönUlla GranqvistKön ger olika lönIllustration till artikel i Östersunds Posten, ÖP. Kön ger olika lön. Samma jobb men ändå olika lön.
Omslag tidning tema förändringUlla GranqvistOmslag tidning tema förändringOmslagsbild till ÖP:s helgbilaga LÖRDAG. Tema förändring. Det är jobbigt, en det går, efter ett tag är allt som vanligt igen
Bild till en föräldrautbildning. Livet förändras när man får barnUlla GranqvistBild till en föräldrautbildning. Livet förändras när man får barnGjorde en serie bilder till en folder som används för föräldrautbildning, Region Jämtland/Härjedalen. Den här bilden visar omställningen som det är att gå från att vara två självständiga individer, lämna varsin bubbla och kliva in i den nya där det finns ett litet barn som behöver ansknytning och omsorg.
RättegångsteckningUlla GranqvistRättegångsteckningRättegångsteckning. Där och då på plats, snabbt skildra kroppsspråk och situation.
Miljöpriset. Det finns inga billiga kläderUlla GranqvistMiljöpriset. Det finns inga billiga kläderMiljöpriset, det finns inga billiga kläder. Vår konsumtion av kläder är kostsamt för jorden. Utsläpp av gifter och stor klimatpåverkan på många sätt. Gjorda av människor med slavlöner. Vad är det verkliga priset för våra billiga kläder. Bilde gjord till egen krönika i ÖP Magasin.
EvolutionUlla GranqvistEvolutionVi ändras hela tiden, om än långsamt. Vi utvecklar de färdigheter vi behöver för att klara vår vardag. Just nu sitter vi väldigt mycket framför våra skärmar.
Tålamod ÖP MagasinUlla GranqvistTålamod ÖP MagasinIllustration till egen krönika om det jämtska språket. ÖP Magasin. Den här fångar ordet på jämtska "tööj belene" det vill säga på svenska, sen du använt det tålamod du tror du har så får du töja på dig ännu lite mer.
Rättegångsteckning ÖPUlla GranqvistRättegångsteckning ÖPReportageteckning från en rättegång. ÖP.
Barn till en alkoholist ÖPUlla GranqvistBarn till en alkoholist ÖPEn artikelserie om hur det är att vara barn till en alkolist. Symbolen som blev genomgående för alla bilder var föräldern som en fisk. Luktar illa och inte så lätt för en liten unge att hantera.
Insekterna är hotade och håller möte ÖP Ulla GranqvistInsekterna är hotade och håller möte ÖP Insekterna är hotade och håller möte. Illustration till egen krönika hur läget är för våra insekter och hur beroende vi är av dem. ÖP Magasin
Billiga kläder? Då är det någon annan som får betala. ÖPUlla GranqvistBilliga kläder? Då är det någon annan som får betala. ÖPBilliga kläder. Då är det någon annan som får betala. ÖP. Nån arbetar med för låg lön och riskerar sin hälsa på grund av olika gifter. Överkonsumtion av resurser påverkar klimatet.
Logotype. Företagshuset EidernUlla GranqvistLogotype. Företagshuset EidernLogotype. Företagshuset Eidern. Strömsund.
Sexuella trakasserier. Det pratar vi inte om. Den rosa elefanten i rummet. Goequal ABUlla GranqvistSexuella trakasserier. Det pratar vi inte om. Den rosa elefanten i rummet. Goequal ABSexuella trakasserier. Det pratar vi inte om. Den rosa elefanten i rummet. Goequal AB. En bild från det digitala verktyget som Goequal AB jobbat fram. Där finns också bilder till de sju härskarteknikerna.
Logotype. Näring och hälsa. Ulla GranqvistLogotype. Näring och hälsa. Logotype. Näring och hälsa. MIndre företag som jobbar med att göra hälsoanalyser.
Ulla Granqvist
Häggenås
072-7438326

Ulla Granqvist

Hej, kul att du fann mig här! Jag har jobbat med bilder i hela mitt liv som konstnär och som tecknare. Det är två olika jobb. Som tecknare har jag utvecklat en förmåga att finna kärnan i en text och uttrycka den i bild, eller att omforma tung information till en enkel form. Mitt samhällsengagemang uttrycks i idé-teckningar. Bilder kan vara så omedelbara och nå fram om de är bra. Mellan 1997-2015 jobbade jag heltid som tecknare på Östersunds Posten där uppgifter och ämnen skiftade snabbt liksom sättet att jobba. Fått priser många år i European Newspaper Award och SND´s, Society for News Design/Scandinavia. Som konstnär jobbar jag med symboliska bilder. En röd tråd genom allt jag gör är respekt för liv. Miljöfrågor är centrala.