Victoria Levin portfolio

Tarana Burke - grundare av Me tooVictoria LevinTarana Burke - grundare av Me tooEditorial / redaktionell illustration av grundaren till Me too-rörelsen som sedan blev #metoo 2017. Porträtt av Tarana Burkes första tankar kring Me too.
the Tea of LoveVictoria Levinthe Tea of LoveTvå vänner möts på en fika! Konceptuell illustration 2020
Koncept för museumVictoria LevinKoncept för museumFramtaget koncept för museum, barnfokus. Arbetet med ett museums insamling av föremål. Kund: Bohusläns museum 2018
Stor helgfrukostVictoria LevinStor helgfrukostReklam för ett ekologiskt mejeri med närproducerad mjölk. Mittupslag till en receptbroschyr 2020 
Presenten och brevetVictoria LevinPresenten och brevetNågon har lämnat en present på ett hotell. Ett brev finns skrivet och har hamnat på golvet. Vem är det till? 
Sillar Victoria LevinSillar Affisch om affärsmärke för sillförsäljning. Beställare: Bohusläns museum 2018
Små vännerVictoria LevinSmå vännerTvå vänner träffas ute i snön! Julen 2020 
SemlafikaVictoria LevinSemlafikaLite vinterfika med pudrat socker på toppen. Eget arbete 2021
Victoria Levin
Trollhättan
+46 (0)70-786 75 01

Victoria Levin

Hej, jag heter Victoria. Under 2018-2020 jobbade jag som inhouse-illustratör för ett länsmuseum och har just avslutat Berghs illustrationskurs hösten 2020.

Med bakgrund och utbildning inom läraryrket samt konst (bland annat HDK-Valand, Göteborg) illustrerar jag nu på uppdrag. Karaktär, berättelse och mat är mina främsta områden och gärna med fokus på barn och ungdom. Och gärna rörlig bild / GIF! Jag använder starka färger och mjuka former i mina illustrationer, men tycker bäst om att variera efter textinnehåll och koncept. Humorn finns ofta närvarade, ibland tragikomisk med en viss svärta i kanten. 

Jag tycker mycket om att sätta mig in i fakta inom historia, vetenskap, litteratur, forskning och samhälle och visualiserar situationer framför mig när jag läser något spännande. 

Mellanmänskliga relationer och det vardagliga som löper genom historien och vår samtid är vad som gör mig nyfiken och triggar min fantasi. Inom pedagogik är det tveklöst utvecklingspsykologi som intresserar mig mest och då med inriktning på lek, kreativa uttryck och inspiration. Är det viktigt när jag illustrerar? Det korta svaret är att det färgar mitt förhållningssätt och perspektiv på tillvaron! 

Kontakta mig gärna på victorialevin@me.com