Victoria Levin

Mitt namn är Victoria! 

Under 2018-2020 jobbade jag som inhouse-illustratör för ett länsmuseum och har just avslutat Berghs illustrationskurs 2020. Är medlem i Svenska Tecknare, Illustratörcentrum och Children’s Illustrators. 

Med utbildning och erfarenhet inom läraryrket samt konst (bland annat HDK-Valand, Göteborg) illustrerar jag nu på uppdrag. Karaktär, berättelse och matillustrationer är mina främsta områden och då med fokus på barn och ungdom. Gärna rörlig bild / GIF.

Jag använder starka färger och mjuka former i mina illustrationer, men tycker bäst om att variera stil efter textinnehåll och koncept. Humorn finns ofta närvarade, ibland tragikomisk med en viss svärta i kanten. Jag tycker mycket om att sätta mig in i fakta inom historia, vetenskap, litteratur, forskning och samhälle och visualiserar situationer framför mig när jag läser något spännande. Mellanmänskliga relationer och det vardagliga som löper genom historien och vår samtid är vad som gör mig nyfiken och triggar min fantasi. 

Inom pedagogik är det tveklöst utvecklingspsykologi som intresserar mig mest och då med inriktning på lek, kreativa uttryck och inspiration. Är det viktigt när jag illustrerar? Det korta svaret är att det färgar mitt förhållningssätt och perspektiv på tillvaron! 

Kontakta mig gärna på victorialevin@me.com