Victoria Skoglund portfolio

Bokformgivning: Tänka tillsammansVictoria SkoglundBokformgivning: Tänka tillsammansBokformgivning, illustration och infografik till boken "Tänka tillsammans" – en verktygsbok för normkritik och likabehandlingsarbete i förskolan. Uppdraget var att skapa en formgivning som engagerar, inspirerar, är tydlig, vågar sticka ut och som frågastätter vad som fult och vad som är snyggt? Uppdragsgivare är Diskrimineringsbyrån Uppsala. Utgivningsår 2015. Tryckt på Amber Graphic av Strands Grafiska i Lindesberg.
Bergslagen, mönster del i grafisk identitetVictoria SkoglundBergslagen, mönster del i grafisk identitetDetta mönster är en del i den nya grafiska identiteten vi tog fram till destionation Bergslagen under 2015. Idén till mönstret är hämtat ifrån Bergslagens unika skyline, mäktiga gruvbyggnader som sticker upp i landskapet runt omkring i Bergslagen. Arikitekturen på dessa byggnader är väldigt speciella och gruvgångar och lavar bilder grafiska mönster.
Tiger Forest Cat, albumartworkVictoria SkoglundTiger Forest Cat, albumartworkArtwork och grafiskt koncept till den svenska popartisten Tiger Forest Cat (No Method Records)
Mötesplats Social Innovation, illustration till trycksakVictoria SkoglundMötesplats Social Innovation, illustration till trycksakIllustration och grafisk formtgivning av broschyr till Mötesplats Social Innovation. Uppdrag i samarbete med Sustainable Studio.
Vinnova, illustration och formgivning av trycksakVictoria SkoglundVinnova, illustration och formgivning av trycksakIllustration för statliga innovationsmyndigheten Vinnova samt formgivning av trycksak. Uppdrag i samarbete med Sustainable Studio.
Victoria Skoglund
Nora
0736811980

Victoria Skoglund

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Victoria Skoglund heter jag och är verksam under namnet Skogen. På min arbetsrock står det art director och grafisk formgivare. Mitt hjärta brinner för hållbara värderingar och cykeläventyr i när och fjärran. 

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Art direction – idé och konceptutveckling!

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Det viktigaste uppdraget behöver inte vara det mest crediga. Det viktigaste uppdraget för mig personligen är det som gör skillnad. Som skapar förändring. Men om en skall skryta lite så fick vi ett tredje pris i Svenska designpriset, jag var med i designteamet bakom Tetra Pak's hållbarhetsredovisning 2014, som art director. Kul!