Yvette Gustafsson portfolio

Leas festival, Kultur i Väst, informationsmaterial. 2019Yvette GustafssonLeas festival, Kultur i Väst, informationsmaterial. 2019En sannsaga om längtan efter att det ska hända något kul där du bor, och att faktiskt kunna fixa det själv! Lilla Edets kommun och Kultur i Väst bjöd in ungdomar till en arrangörsutbildning, och resultatet blev LEA – Lilla Edets Arrangörsförening som gjorde två evenemang under kurstiden. Och i bokform fick vi Leas festival! Serietecknaren Yvette Gustafsson har fångat berättelsen om Lea till en liten bok som både inspirerar och ger handfasta råd.  Beställ boken kostnadsfritt genom att skicka ett mejl till carita.forslund@kulturivast.se eller ladda ner den hos Kultur i väst
MECH, kapitelbok 9-12 år. Vildhallon förlag.Yvette GustafssonMECH, kapitelbok 9-12 år. Vildhallon förlag.”Svartvita skissartade teckningar i seriestil av Yvette Gustafsson ackompanjerar berättelsen och roar med sina förvrängda perspektiv. En actionfylld bok för läsglada mellanstadiebarn som drömmer om sommarlovets frihet.”  LEKTÖR CAMILLA APPELGREN, PUBLICERAS I BTJ-HÄFTET NR 19, 2019. Omslag i färg och 8 svart-vita illustrationer i inlagan. 
Förälder i nytt land, Handledning i föräldrastödskurs, 2019. Integrationscentrum, social resursförvaltning, Göteborgs stad.Yvette GustafssonFörälder i nytt land, Handledning i föräldrastödskurs, 2019. Integrationscentrum, social resursförvaltning, Göteborgs stad.En handledning till kursen “Förälder i nytt land” som är en föräldrastödskurs för nyanlända i Sverige. Kursen är utvecklad som komplement och fördjupning till kursen i samhällsorientering som ges på Integrationscentrum, Göteborgs stad, där föräldrastödskurser har genomförts med nyanlända föräldrar sedan 2015. Jag gjorde åtta stora illustrationer som visade olika familjesituationer och sex mindre illustrationer med mer känslomässig anknytning för att passa i handledningsmaterialet.  http://www.goteborg.se/integrationscentrum
Nescafé Azera, Taste of the city, 2018Yvette GustafssonNescafé Azera, Taste of the city, 2018Nescafés designtävling för 2018, med uppgift att göra en design för en kaffeburk med tema "Taste of the city". Min design vann förstaplats i Sverige med motiveringen:  “In this design, there is something that would definitely resonate with modern youth culture and millennials and people beyond them." "It’s really funky, its quick, it’s alive. “ comments both, Pavel Fuksa and Ieva Ozola.
Forum för levande historiaYvette GustafssonForum för levande historiaForum för levande historia; Propaganda. 2018. Tolv illustrationer i svart-vitt på tema Propaganda, med olika exempel på maktutövning. Illustrationerna ska användas i Forums pedagogiska verksamhet via webben.
Universeum, Periodiska systemet, 2017Yvette GustafssonUniverseum, Periodiska systemet, 2017Till Universeums nya kemilabb (okt 2017) skapade jag symboler för vart och ett av grundämnena i periodiska systemet. 
Friktion, kullabbet Universeum, 2017Yvette GustafssonFriktion, kullabbet Universeum, 2017Väggillustration i serieform (6x2 meter) för att förklara hur Friktion fungerar och vad ett lager gör i en maskin eller apparat. Placerad i Teknoteket på Universeum, Göteborg. 
PartilleBo, kalender 2018Yvette GustafssonPartilleBo, kalender 2018“Både närheten och helheten” var ledstjärnan för 2018 års kalender från PartilleBo och det jag fick fokusera på när jag gjorde 12 st. illustrationer som speglar kommunens platser och aktiviteter. Den vita björnen är PartilleBo:s maskot och fick huvudrollen i illustrationerna.
Universeum, Kodlabbet 2017Yvette GustafssonUniverseum, Kodlabbet 2017Universeums sommaraktivitet sommaren 2017 handlade om programmering och kod. Mitt jobb var att på ett lättsamt sätt förklara det historiskt och beskriva ämnet. Det fanns även arbetsstationer där besökare kunde testa på principerna för kod och programmering, vilka jag också illustrerade.
ETC - bilaga. Serier om flyktingkrisen Yvette GustafssonETC - bilaga. Serier om flyktingkrisen I maj 2016 gjorde ETC en bilaga om flyktingkrisen. 14 serietecknare gjorde sin egen tolkning kring krisen, jag valde att blanda fakta och känslor i min serie på tre sidor. 
Serier till Populär AstronomiYvette GustafssonSerier till Populär AstronomiTidningen Populär Astronomi kommer ut 4 ggr/år, och i varje nummer gör jag serien "Infosfären" som behandlar astronomi/rymdrelaterade ämnen med en bit kuriosa till det. Här tema "Jupiter"
Rymden i röntgenljus. Universeum, Göteborg 2015Yvette GustafssonRymden i röntgenljus. Universeum, Göteborg 2015Serie till Universeums utställning om Rymden, som förklarar Röntgenljus i rymden. 
Hej Fisk! på Sjöfartsmuséet i Göteborg. Yvette GustafssonHej Fisk! på Sjöfartsmuséet i Göteborg. Bilden visar den reklamflyer samt utvalda bilder till utställningen "Hej FIsk!", en utställning om fiskar, havets ekosystem och fiske. Utställningen är öppen sept 2014 - sept 2015.
Amos magasinYvette GustafssonAmos magasinIllustration till klassiska svenska julsånger, omskriva till modern tappning av Calle Norlén.
Hela stanYvette GustafssonHela stanSerie publicerad i Göteborgs nöjestidning Hela stan, oktober 2014
Personas för ODIGEOYvette GustafssonPersonas för ODIGEOPersonporträtt till en digital presentation om UX inom resebyråbranschen.
Fanart till SIS2016Yvette GustafssonFanart till SIS2016Baserad på Kim W. Anderssons rymdhjälte Astrid gjorde jag min egen version. 
Piraja, karaktärer, tidningsillustrationer.Yvette GustafssonPiraja, karaktärer, tidningsillustrationer.Karaktärsillustration till tidningen Piraja. Kund: Studentmedia AB.
Yvette Gustafsson
Göteborg
0739260596
Boka mig för kurser

Teckna serier! Vad behöver man kunna för att rita serier? Det finns inga regler för serier, men sådant som kan vara värt att tänka på. Jag delar med mig av det jag lärt mig under åren som serietecknare och vad jag tycker är viktigt att kunna; med en blandning av teckningstips och berättarkunskaper. Målet med kursen är att alla ska känna att det inte behöver vara svårt att berätta och rita. Med utgångspunkt från att alla kan skapa.

Kurser, Skapande skola, Workshop

Yvette Gustafsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Yvette Gustafsson, jag är serietecknare och illustratör.

Uppdragsgivare jag haft: 

Universeum i Göteborg, där jag med serier förklarar tekniska saker
Sjöfartsmuséet Akvariet, Göteborg. Utställningen Hej Fisk! som förklarade hur fiskar, havet och ekosystem fungerar
PartilleBo, som jag gjorde en kalender till (2018) med motiv från Partille och som inkorporerade deras maskot i bilderna. 

Önskeuppdragsgivare:

TedEx
UR
Naturskyddsföreningen
ESA
Star Stable

En vanlig dag på kontoret, vad händer då?

Jag har ofta flera olika projekt igång samtidigt, vilket jag gillar. Jag brukar börja dagen med att svara på mail och se vad jag behöver fokusera på under dagen. Jag varvar små projekt med stora, men ser alltid till att ha rätt prioriteringar så att inget glöms bort. Jag jobbar mest digitalt när jag ritar, men både bild och text börjar i skissblocket. 

Jag gör också Skapande skola-projekt, där jag besöker skolor och lär ut serieteckning i mellanstadiet och högstadiet. Jag finns på Kulturkatalogen Väst: https://www.kulturkatalogenvast.org/Kulturkatalogen-Väst-Sök-i-kulturkatalog/Arrangemang/id/567