Yvette Gustafsson portfolio

Yvette Gustafsson
Göteborg
0739260596
Boka mig för kurser

Teckna serier! Vad behöver man kunna för att rita serier? Det finns inga regler för serier, men sådant som kan vara värt att tänka på. Jag delar med mig av det jag lärt mig under åren som serietecknare och vad jag tycker är viktigt att kunna; med en blandning av teckningstips och berättarkunskaper. Målet med kursen är att alla ska känna att det inte behöver vara svårt att berätta och rita. Med utgångspunkt från att alla kan skapa.

Kurser, Skapande skola, Workshop

Yvette Gustafsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Yvette Gustafsson, jag är serietecknare och illustratör.

Uppdragsgivare jag haft: 

Universeum i Göteborg, där jag med serier förklarar tekniska saker
Sjöfartsmuséet Akvariet, Göteborg. Utställningen Hej Fisk! som förklarade hur fiskar, havet och ekosystem fungerar
PartilleBo, som jag gjorde en kalender till (2018) med motiv från Partille och som inkorporerade deras maskot i bilderna. 

Önskeuppdragsgivare:

TedEx
UR
Naturskyddsföreningen
ESA
Star Stable

En vanlig dag på kontoret, vad händer då?

Jag har ofta flera olika projekt igång samtidigt, vilket jag gillar. Jag brukar börja dagen med att svara på mail och se vad jag behöver fokusera på under dagen. Jag varvar små projekt med stora, men ser alltid till att ha rätt prioriteringar så att inget glöms bort. Jag jobbar mest digitalt när jag ritar, men både bild och text börjar i skissblocket. 

Jag gör också Skapande skola-projekt, där jag besöker skolor och lär ut serieteckning i mellanstadiet och högstadiet. Jag finns på Kulturkatalogen Väst: https://www.kulturkatalogenvast.org/Kulturkatalogen-Väst-Sök-i-kulturkatalog/Arrangemang/id/567