Kurs om plattformen Konstdepartementet

Vill du veta mer om hur du kan få Skapande skola uppdrag? Plattformen Konstdepartementet är en digital förmedlingsplattform för bokning av skolprojekt genomförda av professionella bild- och formutövare. Kursen är för dig som utövare som är nyfiken på att veta mer och för kultursamordnare eller lärare.

Under kursen presenteras Konstdepartementet som projekt och bakgrund, hur vi arbetar nationellt idag och vilka planer som finns framåt. Du får även information hur plattformen fungerar rent praktiskt genom olika exempel. Det kommer att ges utrymme för frågestund och berättelser från konstnärer som har erfarenhet av att arbeta i skolan med sin konst i mötet med barn och unga. Kursen hålls av Camilla Eltell, processledare för plattformen.

Information om deltagande

Vad: Kurs om Konstdepartementet, förmedlingsplattformen för skoluppdrag
När: Torsdag 8 december, kl 14.00–16.00
Hur: Via det digitala verktyget Zoom. Länk skickas till din e-post ca 1 timme innan start.
Kostnad: Kostnadsfritt
Anmälan: Maila din anmälan här. Ange i mailet om du är medlem i Illustratörcentrum.

Förberedelser: Tillgång till dator och internetuppkoppling. Förbered dig genom att ladda ner Zooms app på mobiltelefon eller dator, så slipper du sitta med det strax innan föreläsningen börjar. Sitt gärna i ett avskilt rum där du kan lyssna och prata ostört.

Observera att föreläsningen spelas in och kommer läggas upp på Vimeo. Vill du inte synas i bild kan du alltid stänga av din kamera. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild: Några av Illustratörcentrums medlemmar på konstdepartementet.se