Paloma Pérez Lucero portfolio

Moral i maskiner?Paloma Pérez LuceroMoral i maskiner?Skapad som reportageomslag i Dagens Nyheter, Kultur
digitalisering 2.0 Paloma Pérez Lucerodigitalisering 2.0 Slide, webbillustration till artikel på immersivt.se
SkivomslagPaloma Pérez LuceroSkivomslagFormgivning av skivomslag till cd-album, Intellectual Ghost av Tomas Castro
Paloma Pérez Lucero
Stockholm
073 9940 250

Paloma Pérez Lucero

Hej och vad trevligt att du hittat hit! 
Som mediekreatör/illustratör brinner jag för att bidra med tydlig kommunikation där fokus ligger på att göra information (data, fakta eller statistik) begriplig genom visuella medel. 

REDAKTIONELL BAKGRUND, INFOGRAPHICS & VIRTUAL REALITY
Jag har ca 20 års erfarenhet av nyhetsgrafik på olika nyhetsredaktioner som bland annat Dagens Nyheter, TT Nyhetsbyrån och Svenska Dagbladet där jag bidragit med kreativa och förklarande illustrationer för både tryck och webb. Exempelvis rörligt och interaktivt grafiskt material och visualiseringar av fakta och statistik inför val. Parallellt har jag engagerat mig i nya digitala frilansprojekt så som produktion av VR-film, (360 graders video) i form av immersive storytelling. (Exempel på Youtube: https://youtu.be/lxo2HRHHe3Q).

NÄTVERKANDE PERSONLIGHET
Tack vare min stora entusiasm för infografik har jag erbjudits att hålla ett antal föreläsningar och workshop både i Sverige (på bland annat Hyper Island) och på högskolor utomlands.

Jag har en varm personlighet med en positivt nyfiken inställning till ny teknik, utmaningar och gränsöverskridande samarbeten. Jag drivs av möjligheten att lära mig nytt och bidra med samhällsnytta, att vara med och skapa skillnad till en bättre värld genom mer transparens och genom att ”ta död på myter med fakta” à la Hans Rosling, en stor förebild.

KONTAKTA MIG
Du kan kontakta mig via LinkedIn
Eller genom att följa mig på instagram