Paloma Pérez Lucero portfolio

Paloma Pérez Lucero
Stockholm
073 9940 250

Paloma Pérez Lucero

Hej och vad trevligt att du hittat hit! 
Som mediekreatör/illustratör brinner jag för att bidra med tydlig kommunikation där fokus ligger på att göra information (data, fakta eller statistik) begriplig genom visuella medel. Under den kreativa processen tar jag hänsyn till både uppdragsgivarens behov och användarens upplevelse.

DIGITAL UTVECKLING & LJUDET I FOKUS
Under 2019 har jag jobbat på Sveriges Radio och stöttat den digitala utvecklingen med min specialkompetens inom grafik. Som digital utvecklingsredaktör har jag tillsammans med mina fantastiska kolleger haft möjlighet att bl.a. utforska, labba och testa oss fram till nya format och verktyg för ljudpaketering i sociala medier samt andra projekt som innefattat rörligt och visuellt material. Jag fick även i uppgift att skapa ett AR-filter för P3 Guld som ligger på P3’s Instagramkonto: https://instagram.com/p3sverigesradio?igshid=5gaxfr9gxl5t

INFOGRAPHICS & VIRTUAL/AUGMENTED REALITY
Under 2018 förstärkte jag Dagens Nyheters grafikavdelning med kreativa och förklarande illustrationer för alla plattformar (tryckt och digitalt). Inklusive rörligt, interaktivt och grafiskt material med visualiseringar av fakta och statistik inför valet. Parallellt och på eget initiativ har jag även producerat en VR-film, (360 graders video) i form av immersive storytelling. Finns publicerad på Youtube: https://youtu.be/lxo2HRHHe3Q).

REDAKTIONELL BAKGRUND
Min kreativitet och stora entusiasm för infografik har drivit mig till att blogga, föreläsa och hålla workshops om grafik workshop (på bl.a. Hyper Island) och bidragit till bland annat utmärkelser som exempelvis Svenska Dagbladets prisade sidor (se portfolio). Jag har även haft en projektledar-roll och uppdragsredaktör under mina år på TT Nyhetsbyrån.

NÄTVERKANDE PERSONLIGHET
Jag har en varm personlighet med en positiv nyfiken inställning till att utforska, få ny kunskap, lära mig ny teknik, anta utmaningar och jobba i gränsöverskridande samarbeten. Jag drivs av möjligheten att utvecklas och bidra med samhällsnytta – att vara med och skapa skillnad till en bättre värld genom mer transparens och genom att ”ta död på myter med fakta” à la Hans Rosling, som för mig är en stor förebild.

KONTAKTA MIG
Gå gärna in på min hemsida eller titta på min portfolio: https://info2design.myportfolio.com/projects
Eller följ mig på instagram: @info2design