Paloma Pérez Lucero portfolio

Paloma Pérez Lucero
Stockholm
073 9940 250

Paloma Pérez Lucero

Hej och vad trevligt att du hittat hit! 
Som mediekreatör/illustratör brinner jag för att bidra med tydlig kommunikation där fokus ligger på att göra data, fakta eller statistik begriplig genom visuella medel. Under den kreativa processen tar jag hänsyn till både kundens behov och användarens upplevelse. 

INFOGRAPHICS & VIRTUAL REALITY
Under 2018 har jag bl.a varit med och förstärkt Dagens Nyheters grafikavdelning med kreativa och förklarande illustrationer för både tryck och webb. Inklusive rörligt och interaktivt grafiskt material och visualiseringar av fakta och statistik inför valet. Parallellt har jag engagerat mig i nya digitala utmaningar så som produktion av VR-film, (360 graders video) i form av immersive storytelling. (Exempel på Youtube: https://youtu.be/lxo2HRHHe3Q). 

REDAKTIONELL BAKGRUND 
Tack vare min kreativitet och en stor entusiasm för infografik har jag varit med och bidragit till bland annat Svenska Dagbladets prisade sidor 2010 (se portfolio) och andra utmärkelser. Jag har blivit erbjuden att föreläsa och hålla i workshop på bl.a. Hyper Island. Jag har även ett driv och ett empatiskt förhållningssätt som lett till möjligheten att engagera mig i rollen som projektledare/uppdragsredaktör under mina år på TT Nyhetsbyrån. 

VARM PERSONLIGHET 
Och med en positivt nyfiken inställning till ny teknik, utmaningar och gränsöverskridande samarbeten drivs jag av möjligheten att lära mig nytt och bidra med samhällsnytta. Jag vill vara med och skapa skillnad till en bättre värld genom mer transparens och genom att ”ta död på myter med fakta” à la Hans Rosling, en stor förebild. 

KONTAKTNÄT
Gå gärna in och titta på min portfolio: https://info2design.myportfolio.com/projects 
Du kan även kontakta mig via LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/palomainfographic
Eller följ mina uppdateringar på instagram: @info2design